Kystsikringprojekt

19. juni 2019 Slået fra Af admin

Information om kystsikringprojektet

Kære alle,
Hermed en generel opdatering og information om kystsikringsprojektet.

Entreprenør Per Aarsleff vandt entreprisen og skal bygge alt ud mod fjorden bortset fra selve pumpestationen. Pumpestationen bygges og leveres af et firma der heder Sulzer, som blandt andet har bygget pumpestation Dok 1 i Aarhus.

Inden Aarsleff kan bygge skal vi have den VVM-tilladelse der er under behandling. Høring af VVM-redegørelse er så vidt jeg husker lige afsluttet. Derefter skal høringssvar behandles og den endelige VVM-tilladelse skrives. Vi fik et udkast til en VVM-tilladelse at se med E-post for nylig. Byrådet skal godkende resultatet af VVM-redegørelsen, høringsresultatet og i sidste ende den tilladelse vi skal have (VVM-tilladelsen). Dernæst skal myndigheden (kommunen) skrive VVM-tilladelsen og aflever den til både Bygherre og Digelag.

Med baggrund i ovenstående regner vi med at Aarsleff kan ”starte op i marken” den 17. september 2018. Inden da skal der foregå en lang række forberedende aktiviteter. Aarsleff vil primært have fokus på kystsikring mod fjorden.

Når Aarsleff kan starte op i marken vil man blandt andet etablere en byggeplads for enden af Marskvænget ved udløbet af Værebro Å. Parkeringspladsen for enden af Osvej Vest vil også blive omdannet til byggeplads på et tidspunkt. Arbejdet i marken vil begynde med at stabilisere området for sluse og pumpestation. Mit gæt vil være at jordstabilisering starter til oktober.

Sammen med Aarsleff og kommunen bliver der lavet en kommunikationsstrategi så alle er opdateret, også svarende til det område hvor man bor i forhold til etableringen af kystsikringsanlægget, således at information hurtigst muligt kommer til dem der er berørt. I løbet af byggeperioden har jeg aftalt med Aarsleff, at der bliver arrangeret fremvisning så vi kan se hvad der sker og hvordan det ser ud. Fremvisning vil blive annonceret så alle har mulighed for at deltage.
Aflevering af projektet er planlagt til senest 14. september 2019, hvis VVM og vinteren går som vi håber.
Bemærk tidsplanen kan forsat ændre sig, men forhåbentlig har vi en sikring om ca. et år.
Østdiget har en særlig tidsplan, på grund af der nu kun er 50 ejendomme til at betale halvdelen af østdiget – derfor sætter digelaget fortsat sin tillid til de 5 grundejerforeninger langs østdiget.