Problemer med kloakken

19. juni 2019 Slået fra Af admin

Helt simpelt er der som hovedregel kun tre ting, der må komme i kloakken: Urin, afføring og toiletpapir.

Der er få ting, som er mere irriterende, end et stoppet afløb.
Hvis uheldet er ude: Ring til FORS på tlf. 70 20 20 66
Udenfor normal arbejdstid besvares telefonen af FORS vagt, så du kan altid komme i kontakt med FORS, hvis du får problemer.

Vigtigt inden du ringer

Du har selv ansvaret for drift og vedligehold af kloakledningerne inde på din grund.
Derfor er det en god ide, at du tjekker, hvor forstoppelsen er opstået, inden du ringer til os. Det gør du ved at løfte dækslet af din skelbrønd, og se, om den er fuld af vand eller ej. Hvis skelbrønden er tom, er problemet opstået i din del af kloakken, og så skal du selv kontakte en slamsuger. Hvis skelbrønden er fuld, er problemet sandsynligvis i vores del af kloakken, og så skal du ringe til os, så vi kan finde og løse problemet.

Hvad kan du gøre selv

“Generelt set er affald i kloakken et stort problem, som vi meget gerne vil til livs, da det har store omkostninger, der kan undgås. Vi ønsker at give vores kunder en effektiv forsyning, men det kræver også, at kunderne er med til at passe på kloakken. Det koster ressourcer, når en pumpe er ude af drift og skal repareres. Især vådservietter og engangsklude er et stort problem, da mange tror, kludene bliver opløst i kloakken. Det gør de ikke. De omdanner sig til trevler og samler sig i pumperne, som til at starte med kører med nedsat drift for derefter at gå i stå.
Vi finder mange ting i kloakken, som ikke hører til der. Blandt andet vatpinde, plastre, hygiejnebind, kondomer og masser af hår og fedt. Alt sammen ting, som skulle have været i skraldespanden.
Helt simpelt er der som hovedregel kun tre ting, der må komme i kloakken: Urin, afføring og toiletpapir.